JoukoKosonen Sukututkimus- ja pelastustyö kuolleiden joukossa ovat kristillistä toimintaa

Enkeli Gabrielin sanoma

Olen aiemmin sivuuttanut enkeli Gabrielin lähinnä antiikin maalauksiin liittyvänä raamatun enkelihahmona ajattelematta sen enempää hänen merkitystä kristillisessä sanomassa. Tarkemmin asiaan perehdyttyäni ja kirjoituksia tutkittuani ja korkeampaa opetusta saaneena olen tullut siihen tulokseen, että Gabrielillä oli ja on keskeinen merkitys kristillisessä sanomassa, pelastuksessa ja sovituksessa Jeesuksen Kristuksen kautta.

Evankeliumi merkitsee ihmisen Adamissa toteutuneen lankeemuksen ja ihmisen syntien anteeksiantoa ja sovitusta Jeesuksen Kristuksen sovituksen ja ristinkuoleman kautta, aamun koittoa paitsi eläville myös vankeudessa oleville kuolleille. Johanneksen työstä todetaan: "Hän kulkee Herran edelläkävijänä Elian hengessä ja voimassa, hän kääntää isien sydämet lasten puoleen ja ohjaa tottelemattomat ajattelemaan hurskaiden tavoin, näin valmistaakseen kansan Herran tuloa varten".(Luuk.1:17 ) Gabriel kertoi Sakariaalle: "Minä olen yksi niistä, jotka seisovat Jumalan edessä. Minut on lähetetty puhumaan sinulle ja tuomaan tätä iloista sanomaa"

Gabrielin Elisabetiin ja Mariaan liittyviin sanomiin liittyy mielenkiintoisia aspekteja ja yksityiskohtia myös sikiöiden kehittymisestä ja osallistumisesta sanomien vastaanottamiseen. Marian odotus alkoi 6 kuukautta Elisabetin jälkeen. Naiset olivat molemmat Davidin sukua ja serkkuja toisilleen.  Luukkaan evankeliumissa todetaan näissä syntymissä toteutuvan (Marian kiitosvirssi Luuk.1:46-55 ja Sakariaan kiitosvirsi Luuk.1:67-80) ns. Abrahamin liiton (luvatun maan ja runsaiden jälkeläisten) siunaukset.  Elian hengessä kulkeminen tarkoittaa iankaikkista elämää, näköalaa ei vain tähän elämään, vaan toivoa ja uskoa ihmisen kehityksestä henkimaailmasta olleesta hengestä kuolevaisuuteen ja ruumiin ylösnousemukseen, kirkastumiseen. Tämän kehityskulun ainoa hankala kohta on, että iankaikkinen elämä tulee uskon kautta Kristukseen. Toisaalta kaikki tähän maailmaan syntynyt tulevat nousemaan ylös erilaisiin kirkkausasteisiin ja toisaalta kadotukseen.

 

Mielenkiintoista on lääkäri Luukkaan toteamus kunnioitetulle Teofilokselle, "...jotta tietäisit, kuinka luotettavaa sinulle annettu opetus on:" (Luuk.1:4)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.